På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Varför tillsätta salt när man kokar pasta?

frågades för Dec 13, 2011 i Mat och dryck av anonym
 

4 Svar

+1 röst
Därför att det blir mycket godare. Jag saltar alltid jättemycket och det fiffiga är att du aldrig kan salta för mycket eftersom pastan bara kan absorbera så mycket den behöver. Resten stannar kvar i vattnet.
svarat Dec 15, 2011 av anonym
0 röster
Saltet ger smak men det hjälper även att minska gelning av stärkelsen i pastan.
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Lust att utveckla? Vad är gelning?
För att det inte ska klibba ihop.
0 röster
Alla riktiga finsmakare vet att man inte ska salta pasta överhuvudtaget! Det förstör spänstigheten och salt bör endast tillsättas efteråt, när man hällt av vattnet. Det enda man bör ha i är olivolja.
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Personligen kör jag både olivolja och salt. Olivoljan förhindrar överkokning och salt ger bättre smak!
0 röster
Jag har hört att pasta får vattnet att koka snabbare. Vet inte om det stämmer dock...
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Jag har hört att det är tvärtom, typ att saltet ökar temperaturen som vattnet kokar vid så att det går långsammare att koka upp.