På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Är trådlös mus sämre för miljön?

När jag skulle köpa en mus med sladd fick jag beskedet från en av de större elektronikkedjorna att de inte längre säljer mus med sladd utan bara trådlösa. Nu måste jag byta ut batteriet med jämna mellanrum. Är inte det sämre för miljön? Tänk när Kineserna och tredje världen följer efter. 1 miljard batterier???
frågades för Mar 19, 2012 i Teknik av irish (1,880 poäng)
redigerade Mar 19, 2012 av irish
 

1 Svar

+1 röst
 
Bästa svaret
Oj, hade ingen aning om att de slutat sälja trådlösa möss då jag personligen fortfarande föredrar sladd! Finns det något värre än när batteriet tar slut i en trådlös mus? Antar dock att det fortfarande går att få tag på i mer specialiserade butiker.

Vanliga batterier innehåller i alla fall många giftiga ämnen och om man inte återvinner de korrekt är de väldigt skadliga mot miljön. Uppladdningsbara batterier är inte lika farliga dels eftersom det tar längre tid innan man slänger dem men även för att de innehåller mindre tungmetaller.

Om man hursomhelst återvinner batterier som man ska så är det inget större problem men eftersom jag misstänker att många slarvar med det är det nog riktigt att anta att trådlös elektronik är sämre för miljön. Speciellt när, som du säger, länder med stor befolkning men slappare återvinningslagar börjar använda trådlösa möss.
svarat Mar 20, 2012 av klas (1,940 poäng)
selected Mar 20, 2012 av irish