På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Hur får man bort bananflugor?

Vad finns det för knep för att bli av med bananflugor?
frågades för Dec 15, 2011 i Hus och hem av klas (1,940 poäng)
 

6 Svar

+2 röster
 
Bästa svaret
Ställ ut ett glas med vatten, vinäger, honung och ett par droppar diskmedel. Flugorna kommer att dras till blandningen för att sedan fastna och drunkna.

Jag brukar köra halva glaset honung, en fjärdedel vinäger och en fjärdedel vatten. Funkar perfekt! Alltid fascinerande att se glaset fullt med flugor efteråt.
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Mitt recept är två deciliter vinäger, en deciliter honung och några droppar diskmedel. Anledningen till att man har diskmedel i är inte för att förgifta eller något sånt utan helt enkelt för att få bort ytspänningen vilket gör att flugorna sjunker istället för att sitta på ytan.
Tack!det har jag problem med alltså bananflugorna !!!
+2 röster
Nog för att diskmedel- och ättikaknepet funkar bra men det kan ändå ta ett bra tag för det att ta kål på flugorna. Personligen kör jag istället på radarspray vilket du kan hitta för en femtiolapp. Bara spraya runt i lägenheten, ner i vasken etc och bevittna massdöden. Du bör dock lämna lägenheten cirkus en timme efter du sprayat för att undvika att själv få i dig gifterna men bara du följer instruktionerna på burken blir det bra.

Det ska även finnas en spray som går att köpa på Anticimex som ska vara väldigt effektiv men vet tyvärr inte vad den heter.

Som sagt, vinäger, honung etc är bra men om man inte orkar vänta kan jag rekommendera kemikalier istället!
svarat Dec 15, 2011 av anonym
+1 röst
En spraydeodorant och tändare!
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Eller dammsugare? Funkar trist nog inte så bra om man inte har superstarkt sug.
Även om man nu mot förmodan lyckas suga upp dem med en dammsugare är det inget att rekommendera då de kommer fortsätta leva och t.o.m. föröka sig i dammsugarpåsen!
Sist jag gjorde detta sprayade jag så jäkla intensivt att mina kalsonger började brinna fick ett fint hål på sidan. Kärringen kom in och undrade vad fan jag sysslade med.
+1 röst
Kom ihåg att om det är blomflugor det gäller så finns det ett par andra knep. T.ex. kan man sticka ner ett par tändstickor i blomjorden med svavlet neråt vilket gör att flugorna dör av svavelförgiftning!

Har även hört att man kan krydda blomjorden med svartpeppar som även gör att katter slutar hålla på med jorden. Finns dock ingen risk för att skada växterna så värt ett försök!
svarat Dec 15, 2011 av anonym
0 röster
Varför får man ens bananflugor? Enklast är såklart att inte lämna gammal frukt och matrester framme.
svarat Dec 15, 2011 av anonym
Även om bananflugor har en kort levnadstid (20 dagar tror jag) är det knappast kort nog för att det ska vara en lösning på ett befintligt problem...
0 röster
Köttätande växter!
svarat Dec 15, 2011 av anonym