Varför tillsätta salt när man kokar pasta?
frågat av anonym
Därför att det blir mycket godare. Jag saltar alltid jättemycket och det fiffiga är att du aldrig kan salta för mycket eftersom pastan bara kan absorbera så mycket den behöver. Resten stannar kvar i vattnet.
svarat av anonym
Saltet ger smak men det hjälper även att minska gelning av stärkelsen i pastan.
svarat av anonym
-
Lust att utveckla? Vad är gelning? / kommenterat av anonym
-
För att det inte ska klibba ihop. / kommenterat av anonym
Alla riktiga finsmakare vet att man inte ska salta pasta överhuvudtaget! Det förstör spänstigheten och salt bör endast tillsättas efteråt, när man hällt av vattnet. Det enda man bör ha i är olivolja.
svarat av anonym
- Personligen kör jag både olivolja och salt. Olivoljan förhindrar överkokning och salt ger bättre smak! / kommenterat av anonym
Jag har hört att pasta får vattnet att koka snabbare. Vet inte om det stämmer dock...
svarat av anonym
- Jag har hört att det är tvärtom, typ att saltet ökar temperaturen som vattnet kokar vid så att det går långsammare att koka upp. / kommenterat av anonym