Räknas jakt till sport?

Nu menar jag inte skyttetävlingar utan vanlig jakt i naturen. Man hör sällan talas om jakten i lika positiv anda som en hälsobefrämjande sysselsättning.

frågat av anonym


fritidssport i alla fall: D

svarat av anonym


Om poker kan kallas sport tycker jag definitivt att jakt och fiske också är det!

svarat av anonym


Sport är en tävling enligt vissa men sport är även ett sätt att må bra att få bra hällsa. Jakt är ett bra sätt att få bättre hällsa ett bra sätt att komma sig ut och röra sig. Om du är hundförare så rör du dig mycket i skogen. När jag jagar Skogsfågel så rör jag mig hela tiden. med min hund då hon söker efter fågel måste jag röra mig dit hon är.

På vintern då det är toppjakt måste jag åka skidor i tärengen för att hitta toppfågeln. Man rör sig till och från passet. Om et är sport eller inte vet jag inte. Men det är ett bra sett att röra sig.

svarat av anonym


Det är inte en sport så länge det inte är en tävling. En sport är någon slags aktivitet där det finns regler som avgör en vinnare. Skytte och dylikt är sporter men inte ren jakt.

Dock är det vanligt att kalla allt man gör utomhus för en sport när det egentligen bara är en friluftsaktivitet och rekreation.

svarat av anonym


knappast en sport enligt mig! kanske om djuren får skjuta tillbaka... eller om jägarna skjuter varandra, ja då kan jag klassa det som sport.

svarat av anonym


Skapad: 2012-02-24 21:13:29

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:08