Drömmer om att jag inte kan vakna när jag sover.

När jag sover så brukar jag drömma att jag inte kan eller vill vakna upp utan drömmer om att jag inte kan vakna. Det är som om att jag är vaken och sever samtidigt. Detta brukar hända mest om jag vaknar på morgonen och somnar om igen tex som att jag bara sover ytligt då. I drömmer drämmer jag om min barndom att den passerar som om drömmer vill säga mig nåt.

frågat av anonym


Jag kan också drömma att jag inte kan vakna, men det är när jag vet att jag måste upp till något viktigt och absolut inte får försova mig. Omedveten stress tror jag det kan vara som påverkar drömmen. Så när man sedan faller in i REM-sömnen (stadiet när man drömmer och sover som lättast) blir det så att man börjar drömma om det som inte får hända - att man inte vaknar i tid.

svarat av anonym


Det kanske kan ha att göra med sömnparalys.

När vi sover så försätter hjärnan kroppen i en slags förlamning så att vi inte ska hålla på röra oss och sprattla runt när vi drömmer. Denna förlamning eller paralys försvinner när vi vaknar upp men ibland händer inte detta och kroppen fortsätter vara förlamad även fast vi är vakna.

Det du beskriver låter dock mer som en kombination av sömnparalys och lucida drömmar (när man blir medveten om att man drömmer):

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sömnparalys http://sv.wikipedia.org/wiki/Lucid_dröm

svarat av anonym


Skapad: 2012-05-01 20:27:57

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:08