Hur får man bort bananflugor?

Vad finns det för knep för att bli av med bananflugor?

frågat av anonym


Ställ ut ett glas med vatten, vinäger, honung och ett par droppar diskmedel. Flugorna kommer att dras till blandningen för att sedan fastna och drunkna.

Jag brukar köra halva glaset honung, en fjärdedel vinäger och en fjärdedel vatten. Funkar perfekt! Alltid fascinerande att se glaset fullt med flugor efteråt.

svarat av anonym


Nog för att diskmedel- och ättikaknepet funkar bra men det kan ändå ta ett bra tag för det att ta kål på flugorna. Personligen kör jag istället på radarspray vilket du kan hitta för en femtiolapp. Bara spraya runt i lägenheten, ner i vasken etc och bevittna massdöden. Du bör dock lämna lägenheten cirkus en timme efter du sprayat för att undvika att själv få i dig gifterna men bara du följer instruktionerna på burken blir det bra.

Det ska även finnas en spray som går att köpa på Anticimex som ska vara väldigt effektiv men vet tyvärr inte vad den heter.

Som sagt, vinäger, honung etc är bra men om man inte orkar vänta kan jag rekommendera kemikalier istället!

svarat av anonym


En spraydeodorant och tändare!

svarat av anonym


Kom ihåg att om det är blomflugor det gäller så finns det ett par andra knep. T.ex. kan man sticka ner ett par tändstickor i blomjorden med svavlet neråt vilket gör att flugorna dör av svavelförgiftning!

Har även hört att man kan krydda blomjorden med svartpeppar som även gör att katter slutar hålla på med jorden. Finns dock ingen risk för att skada växterna så värt ett försök!

svarat av anonym


Varför får man ens bananflugor? Enklast är såklart att inte lämna gammal frukt och matrester framme.

svarat av anonym


Köttätande växter!

svarat av anonym


Skapad: 2011-12-15 20:11:58

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:08