Hur kan man bli längre?

frågat av anonym


Din längd bestäms först och främst av dina gener och har du inte anlag för att bli lång kommer du aldrig bli det

Däremot finns det såklart andra faktorer som påverkar din längd:

  1. Sömn.

Om du är en växande tonåring bör du sova mycket för att växa optimalt.

  1. Kosten.

Kosten är mycket viktigt för din tillväxt. Du behöver mycket kalcium och tillräckligt med D-vitamin (som finns i t.ex. fisk). Du behöver även proteiner, zink m.m. och det är dessutom viktigt att du äter regelbundet.

  1. Immunsystemet.

Om du är sjuk mycket under dina växande år kan det påverka längden varför det är viktigt att du håller dig frisk. C-vitamin är vitalt för att ditt immunsystem ska hålla sig starkt.

  1. Alkohol och droger.

Dessa bör du undvika om du vill växa optimalt.

  1. Hållningen.

Öva på en bra hållningen där du inte sjunker ihop. Håll axlarna bak och hakan högt och sitt rakt utan att sjunka ner. En naturligt bra hållning gör att du ser längre ut.

svarat av anonym


I Kina är det vanligt (främst bland tjejer) med benförlängning som kan göra en runt 10 cm längre. Tror dock det är olagligt i Sverige om man endast gör det av rent kosmetiska skäl...

svarat av anonym


Du är faktiskt längre på morgonen än på kvällen (upp till 3 cm). Detta eftersom ryggraden komprimeras under dagen och efter att du legat ner många timmar så rätas den ut igen. Testa mäta själv! :)

svarat av anonym


Det bästa sättet om man redan har växt färdigt är att träna på att få en bättre hållning, genom att man sträcker på sig. Ett annat smart sätt är att använda skoinlägg som är designade för att man ska se längre ut. Finns att köpa på www.blilang.se, det har jag gjort och dom är toppen!

svarat av anonym


Skapad: 2012-06-17 20:22:39

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:09