Hur tjänar man pengar på internet?

frågat av anonym


Internet är en guldgruva där det finns många sätt att tjäna pengar. Vanligaste är dock att man har en egen hemsida där man antingen säljer saker eller visar annonser som man får betalt för.

Vid det sistnämnda kan du antingen visa annonser genom ett annonsnätverk som t.ex. Google AdWords eller ett affiliatenätverk som TradeDoubler, Affiliator eller AdTraction. Du får betalt för visningar eller genom klick, leads och sales.

Visningar kan vara att du får X antal kronor för X antal gånger annonsen visats för besökare medan klick helt enkelt innebär att du får X kronor per gång någon klickar på en annons.

Lead och sales fungerar lite annorlunda i och med att en kund som trycker på en annons faktiskt måste göra något på sidan de kommer till för att du ska få betalt. Vid lead måste de t.ex. registrera sig varefter du får betalt en fix summa. Det mest lukrativa brukar dock vara sales vilket innebär att du får en viss % om kunden du skickat köper något. Det fina med det är att en cookie sparas som gör att butiken vet att denna kund kommer från dig och ger dig provision även om köpet inte sker direkt (cookie-tiden kan t.ex. vara 90 dagar så allt som denna kund köper inom denna period får du provision på!).

svarat av anonym


  1. Skapa en hemsida som folk vill besöka (en rolig tjänst, intressant blogg etc).
  2. Sökmotoroptimera (hamna högt på Google).
  3. Lägg ut annonser.
  4. Casha in!

svarat av anonym


Skapad: 2012-07-05 17:06:57

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:09