Hur gör man ett bra första intryck?

Hur ger man ett gott första intryck när man träffar nya personer?

frågat av anonym


Du har mindre än 90 sekunder på dig att göra ett bra första intryck. Det finns dock flera saker du kan göra för att öka dina chanser.

  1. Imitera personens kroppsspråk. Kopiera och efterlikna gester, hållning, huvudrörelser, ansiktsuttryck och andning. Det är såklart viktigt att göra detta diskret.

  2. Var glad, intresserad, varm och engangerad.

  3. Tänk på vilken attityd du vill förmedla.

  4. Ha ett öppet kroppsspråk med öppna händer, inte armarna i kors, ett ärlig leende och öppet hjärta. När personen berättar något så höj ögonbrynen för att visa intresse.

Kommunikation är 55% visuellt, 38% vokalt och 7% verbalt (de ord du faktiskt säger). Därför är det även viktigt hur du pratar och liksom kroppspråk känner vi oss mest bekväma kring de som liknar oss själva. Imitera rösten genom tonläge, volym, hastighet, pitch, rytm och ord. Det är som sagt viktigare hur du låter än vad du faktiskt säger.

En bra isbrytare när du träffar en person första gången är att konstatera något angående situationen ni möts i och sen följa upp det med en öppen fråga. T.ex. "Det är så många trevliga personer på den här festen. Hur känner du värden?"

Fortsätt att fråga öppna frågor och jobba mot att hitta gemensamma intressen, mål och erfarenheter. Visualisera gärna när du beskriver och berättar saker. Det gör det mer spännande för den andra personen.

Bekräfta komplimanger med ett tack och en vänlig kommentar. Undvik att klaga, kritisera eller fördöma saker.

Klaga eller kritisera inte. Du bör heller inte döma eller ta över konversationen. Du ska dock heller inte ge fåordiga svar.

I en konversation är det viktigt att fråga frågor men även lika viktigt att aktivt lyssna på svaren. Ge feedback när du kan och visa att du bryr dig.

Lycka till!

svarat av anonym


Skapad: 2012-12-29 21:33:31

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:09