Hur installerar man en bänkdiskmaskin?

Jag har köpt en Bosch SKS50E02 som jag nu försöker installera. Det medföljde dock inga installationsanvisningar utan det enda som står under "Installation" är "Anlita en fackman för att ansluta diskmaskinen.".

Kan man inte installera den själv?

frågat av anonym


Det är väldigt konstigt att de inte skickar med några riktigt instruktioner hur man installerar men som tur är går de att få fram digitalt via http://www.bosch-home.se/.

Direktlänk till manualen: https://portal.bsh-partner.com/TCcustomBSH/controller/download_file?PDFOBID=ufklJNdcdcso0pdmdb---jRN&UMOBID=ufklJMfcdcso0pdmdb---jRN

Om den inte funkar går det bra att trycka på Ladda ner -> Bruksanvisningar på Bosch Home och därefter skriva in SKS50E02. Installationsmanualen är den tredje uppifrån (typ av dokument ska vara II).

Att installera är hursomhelst väldigt enkelt:

  1. Tryck i avloppsslangen (den breda av de två) längst ut till höger på baksidan. Andra änden kan du lägga i slasken. Se till att den klickar fast när du trycker in den i maskinen.
  2. Fäst vattenslangen (den tunna) i maskinen och på kranen. Här har jag ett munstycke på kranen som är till för slangar men behövde använda en konverterare för att den skulle passa. Om det inte finns något sånt munstycke går det bra att använda kranen men även där behövs då en konverterare. Ändan med böj ska sitta i maskinen.
  3. I med elsladden.

Eftersom vi har medelhårt vatten där vi bor kör jag med diskmaskinssalt. I användarmanualen står det hur man gör för att ställa in hur mycket salt den ska använda baserad på hårdhet. Första gången du fyller på med salt ska du först fylla behållaren med vatten innan du häller i saltet.

Jag valde även att köra med sköljglansmedel men det finns tabletter som både innehåller salt och sköljglansmedel (3-in-1) så de kan man välja om man vill slippa hålla på fylla på saker.

Lycka till!

svarat av anonym


Skapad: 2013-02-14 19:40:34

Uppdaterad: 2020-03-22 17:08:09